Milyen kajába lehet tenni gombát, fehérbabot és húst is ?
Ha keresel valami finom és gyors ételreceptet, akkor ajánljuk a mai gombás-babos csirketokányt. Nagyon finom, laktatós és otthonias, családias hangulatot keltő étel. (Olyan... falusias :) )
Ha szeretsz főzicskélni és nem cifra "mesteri chèf (séf)" receptre vágysz, hanem a mindennapi egyszerű ételre, akkor ez a recept neked is szól.
A neve parasztos csirkecomb tokány paszullyal és gombával :)
Hozzávalok 2-4 személyre:
Tokány recept képekben |
-4-8 alsócsirkecomb
- 1 (vagy 2) szeletelt gomba konzerv
- 1-2 fehérpaszulykonzerv csili szószban - (2 db kell, ha több személynek készül az eledel)
- 3 murok (sárgarépa)
- 3 nagy fehér hagyma
- fűszerek: száritott őrölt csombor, lestyán (leostyánörlemény), konyhasó
- 2 kanál étolaj
Hogyan kell csinálni ezt a parasztos tokányt ? Egy nagy fazékban oda tesszük az olajat forralni.
Finom tokány ötlet |
A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk.
Amikor forró az olaj, oda tesszük a hagymát párolni. A sárgarépát (murkot, székelyesen mondva) megpucoljuk és vékonyra reszeljük vagy a konyhai robotgéppel vagy aprítóval jó apróra daraboljuk.
Ezt is odatesszük párolni a hagymával együtt.
Rá teszünk 2 kanálnyi vizet is, és kis tüzön puhára pároljuk. A gombakonzervet megbontjuk és a levét elöntjük.
Apró darabokra szeleteljük a gombát és utána párolni teszük a többi zöldségre rá.
Egy csipetyni csomborral és lestyánnal fűszerezzük. Összekeverjük az egészet és még főzzük kb 5 percig.
A csirkecombokat oda tesszük főni az egész keverékbe, és felöntjük az egészet annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje a húsdarabokat.
Ezután főzzük még kb. 15 percig, amíg a csirkehús is jól átfő.
Olcsó és könnyü tokány recept |
Főzzük még kb 5-6 percet, és még tegyünk rá utána egy késhegyni fűszert.
Most van készen ! Félrevesszük hűteni, s mihelyt meghűlt, rögtön tálalni is lehet :)
Finom, és tökéletes egy hoszú fáradtságos munkanap után. Nagyon feltölt életerővel, elégedettséget éreztet.
Jó étvágyat !
(Diákok, figyelem: az igazság az, hogy ezt a receptet is meg lehet bárhol főzni, egy kiss főzőkályhán is, egy rezsón is, még a bentlakásban is:) Olcsó is !)
Kipróbáltad ? Tetszett, nem tetszett, milyennek tűnik, ízlett vagy sem ?
Hagy egy hozzászólást a cikk alatti kommentárdobozban :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése