Gombás paszulyfőzelék sertéshússal |
-15 dkg disznócomb (sertés comb, nálunkfelé mondják cugacubáknak es :) )
- 3 szelet gyömbér
- 1 gombakonzerv
- 1 fehérbabkonzerv - (szemes paszuly paradicsomszószban)
- 1 fél csészényi fehér rizs
- szárított fűszerek: kapor, tárkony (tarhonya) , konyhasó
- 1 kanál zsír vagy olaj (zsírral teljesen más az íze, jobb !)
Babfőzelék sertéshússal, rizzsel, gyömbérrel, tarhonya és kapor fűszerezéssel. |
Megbontunk egy gombakonzervet, a levét leöntjük (nem használjuk fel) és a gomba szeleteket odatesszük főni a többi alapanyaggal.
Kevés vízzel felöntjük és hagyjuk egy keveset főni. Amikor a víz elkezd jól főni, hozzátesszük a főzelékhez a rizset és jól öszefőzzük a hússal és a gombával együtt.
Amikor a rizs jól felszívta a vizet, megbontjuk a paradicsomszószos paszulykonzervet és rátesszük a főzelékre.
Fűszerezük tárkonyal és kaporral, és még főzzük max. 5 percig. És már készen is van.
Tálalható melegen is, hidegen is, az íze más ugyan a két külömböző hőmérsékletén, de finomnak mindenképpen finom.
Jó étvágyat !
2 megjegyzés:
Egy kis javitas elkelne.. a tarkony nem azonos a tarhonyaval, es a gyomber miatt nem lehet szekelyes (szekely vagyok csak tudom)
Nem azert irtam hogy megjelenjen, hanem hogy javitani lehessen
Há' köszönjük a megjegyzést, de' azé marad a cikk úgy, ahogy van, mett nem csak eggy fekete macska van a világonn :)
Amúgy münk sem vónánk törökök :)
Megjegyzés küldése