Milyen falusias, parasztos ételrecepteket lehet főzni fehér káposztából ? Ha akarsz valami finom, házias, székelyes eledelt készíteni, amiben káposzta az alapanyag, akkor kipróbálhatod ebédre vagy vacsorára a mai recept tippet.
Finom, olcsó, házilag, parasztos módra könnyen elkészíthető, és különös íze van.
Minden családtagod szeretni fogja..
Mi is kell hozzá? Alapanyagok:
- 1 kg fehér édes káposzta (tehát nem savanyú, hanem "zöld", nyers :) )
- 3 murok (sárgarépa), kb 10 dkg
- 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 szál szárított csombor
- csipetnyi oregánó, csipetnyi lestyán (leostyán)
- 2-3 előreformált miccshús vagy 3 nagy kanál miccspaszta (darált marhahús-sertéshús keverék)
- 2 kanál olaj
Elkészítése a következően történik:
Szükség van egy nagyobb edényre - (lábosra) amibe megfőzzük az egészet. Első lépésként meghámozzuk és apróra vágjuk a hagymát. Kevés olajban pároljuk 3...5 percig.
A murkot (sárgarépát) megmossuk, megpucoljuk és apróra reszeljük.
Pároljuk a hagymával együtt 2 kanálnyi vízzel együtt.
A káposzta szélső leveleit letörjük és a többit apróra vágjuk vagy reszeljük (mint amikor sarvalni készül !)
A párolt hagyma-murok keverékre ráteszünk egy adag friss káposztát és addig főzzük, amig a káposzta szemmel láthatóan összemegy.
Ezután hozzá adunk még reszelt káposztát és egy adag vizet, s ezt addig ismételjük, amíg tart a káposzta, amit feldaraboltunk.
Az utolsó adagot, amikor odatesszük rotyogni, fűszerezzük csomborral, leostyánnal és oregánóval.
Most hozzá tesszük a húsdarabokat is és egy villával szétnyomjuk, azért, hogy jobban átvegye majd a káposzta az ízeket. Puhára fözzük a húst, kb. 15 percig max, a káposzta leve miatt a húsba be fog itatódni egy finom íz, a káposztába meg a hús íze.
Amiután kihűlt valamennyire (teljesen hidegen, nem ajánlatos fogyasztani !), lehet fogyasztani csak ugy simán, vagy puliszkával pl.
Jó étvágyat !
Keresés ebben a blogban
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Népszerű bejegyzések
-
Ha valamilyen érdekes szószt, mártást szeretnél készíteni a rántott hús mellé, vagy a halfasírt mellé, akkor ajánlom ezt a nagyon finom szós...
-
Milyen eledelt lehet főzni csicseriborsóból? Hogyan kell elkésziteni ? Ha meg akarjátok probálni ezt a különös eledelt, akkor ajánljuk ezt e...
-
Milyen féle csemegét lehet készíteni zabpehelyből ? Hogyan készithetek valami rágcsálni valót, valami ropit gyorsan és könnyen, s persze oly...
-
Most van a vinetta szezon a piacon. Bőven lehet kapni és mindig van egy érdekes recept amit erdemes kipróbálni (figyelem, piacot írtam, tudo...
-
Házi vegeta itt van hogyan készítsünk zöldséges kockát Nagyon finom és ízletes. Mi kell hozzá? Szükséges a következő alapanyagok Hozzávaló...
-
Milyen eledelt lehet főzni csírke szivecskékből és zúzából ? Ha meg akarod lepni családod egy jó és laktatós kajával, akkor a mai ételrecep...
-
Hogy kell csinálni a tepertőt ? (székelyesen tepertyű) Hát sertészsírt (disznózsírt) ? Ha nem laksz falun és nincs lehetőséged disznót tar...
-
A híres sütemény, ami az egész világot megőrjíti! Hihetetlenül finom sütemény. Fantasztikus meggyes pite recept. Szájban olvadó torta. Csod...
-
Milyen falusias, parasztos ételrecepteket lehet főzni fehér káposztából ? Ha akarsz valami finom, házias, székelyes eledelt készíteni, amibe...
-
Mit főzzünk ma? Recept ötlet vacsorára vagy ebédre. Készítsd el ezt a finom vacsorareceptet egyszerű hozzávalókból. Ezzel a recepttel fantas...
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése