Keresés ebben a blogban

Örmény húsos palacsinta, csirkehússal és fokhagymával töltve

Akartok valami nagyon finomat készíteni, ami gyorsan megvan, kevés pénzbe kerül, és nagyon, nagyon eteti magát ?

Ma készitettünk egy különös eledelt, ami kevés alapanyagból van csinálva, nem igényel lerben sütést és tésztakelést sem, mégis sült lepény !

Eredetileg egy örmény-orosz videoklippben láttunk hasonlót, s kicsi adaptációval (nem értettük a klippet :)  ), elneveztük Örmény húsos palacsintának




Ez a lepény elkészithető rágcsálnivalónak is, vagy feltálalni különös eseményekre, de nagyon beválhat reggelire, ebédre, vacsorára vagy tizóraira a gyerekeknek.

Merjük ajánlani csomagban elvinni a munkába a felnőtteknek, ha éppen valami finomat akarnak enni, ami mégis házilag volt készitve, természetes alapanyagokbol és mesterséges keverékektől mentesek !

Ropogos a széle mint a csipszeknek, a nagy része puha, és nagyon laktatós, hiszen már 2-3 darabbal jól vagy lakva, hamar elmulasztja az éhséget.

(Az már "más tál tészta", hogy nagyon eteti magát, s lehet tőle degeszesre uzsonnázni)

Persze fogyasztható tévé elött, amikor egy jó filmet néztek a családdal, habár, a TV előtt kajálni nem jó, mert az ember ha nem figyel az étkezésére, elfelejti, mennyit evett.

Számunkra ez egy újdonság, hogy búzaliszt alapú eledeleket fogyasszunk, hiszen 3 évig egésszég szempontjábol rá voltunk kényszerülve, hogy ne fogyasszunk ilyen eledeleket egyáltalán, és mint a blog többi receptjén látható (2013...2015), mind-mind lisztmentes, gluténmentes recepteket tettünk fel.

Na de ugy látszik, meggyógyultunk valamennyire, így hát lépésenként, egy-egy alkalommal eszünk ilyent is.

Az örmény lepényhez szükséges alapanyagok:
- 10 dk fehér búza liszt (nullás liszt)
- 1 kis kanál só
- 1 nagy kanál napraforgó vagy maszlina (oliva) olaj
- 1 csésze forralt víz
- egy nagy tepsi, és olaj a sütéshez

A töltelékhez kell: 10 dekányi csirkemell, 2 cikk fokhagyma, lestyán száritva (leostyán), és só.

Azt hiszem ez a leg könyeb recept, amit eddig készitettem. Azért tetszik annyira, mert nem tartalmaz sem élesztőt, sem semmi féle puffasztót és mégis a végső eredmény erössen ízletes.

Hogyan kell csinálni ? Egy mély tálba beletesszük a lisztet, a sót, utána az olajat és összekavarjuk az egészet egy fakanállal, HIDEGEN.

Tehát nem melegítjük !

Ezután lassacskán bele töltjük a vizet, kavargatva, amíg egy konszisztens masszát formálunk az egészből.
Kenyérdagasztáshoz hasonló massza kell legyen,

Kézzel egy kicsit megdolgozzuk a masszát, és utána hűtőben vagy hűvös helyre téve, hagyjuk pihenni egy fóliában, csomagolva, kb 20 percig.

A csirkemellet eközben apróra daraboljuk és öszekavarjuk a fokhagymával, amit előzőleg aprócskákra vágtunk.

Sózzuk és fűszerezük leostyánnal és félretesszük ezt is pihenni, hogy átvegyék az alapanyagok az egymás ízét.

Késsöbb a lepénymasszát kidolgozzuk a következő képpen. Ketté vágjuk és az elsö részet kinyujtjuk az asztalon, amit előzőleg kevés liszttel megszortunk. Egy késsel kb 10 cm átlójú lapocskákat vágunk. Mindegyik lapocska közepére teszünk egy kevés csirkehúst az előfűszerezett adalékból, es a massza lapocskát összehajtogatjuk háromszög formába.

A tepsiben felforrósitjuk az olajat és a lepényeket ropogósra sütjük, meg-meg forgatva. Amikor megvan, szalvettákra tesszük, hogy felszívassuk a plusz olajat a lepényekből.

Mihelyt egy lepény meghűlt, máris fogyasztható csak ugy szimplán, vagy tejföllel, joghurttal, savanyú tejjel.

Mi kipróbáltunk külön mindenikkel, csupa finom íze van, csúszik mindenikkel !

Tudjuk hogy ez nem egy ideális eledel a fogyókúrázoknak, de ha az egészségetek és az emésztőrendszeretek megengedi, akkor egy-egy alkalommal bátran meg lehet kostolni, biztos másodszorra is kérni fog belőle az egész család.

Jó étvágyat !

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések