Keresés ebben a blogban

Tojásban sült vinetta szeletek vagy panírozott padlizsán.

Most van a vinetta szezon a piacon. Bőven lehet kapni és mindig van egy érdekes recept amit erdemes kipróbálni (figyelem, piacot írtam, tudom, a boltokban már lejárt, mert az üzleit általában gyorsított termesztésű).

A változatosság kedvéért, ma tojásban rántott vinettát (kényesebb magyar nyelven panírozott vinetét vagy padlizsánt) készitettünk. Ez az eledel nagyon beválik azoknak, akik mellőzik a húst az étrendjükből vagy csak éppen ki akarnak probálni egy finom ételreceptet, amit nagyon könnyen és hamar meg lehet készíteni, s persze, nem utolsó sorban olcsó, laktatós, egészséges.

Négy személy számára a következő alapanyagok szükségesek:



- 1 nagy vinetta (padlizsán) kb 1 kg-os
- 2 tojás
- 3-4 kanál fehér búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
- só, kapor
- olaj a sütéshez, zsír vagy kókusz-zsír
- paradicsom a tálaláshoz

Hogyan kell elkésziteni?

A vinettát jól megmossuk hideg vízzel. Felszeleteljük héjjastól (a héjában levő anyagok nagyon jó hatással vannak a női hormonháztartásra, főként a 45 fölöttieknek. Férfiaknak, gyakorlatilag, mindegy, hogy ott van a héja vagy nincs), vékony szeletekre és középen is átvágjuk, hogy könnyebb legyen a sütés, forgatás a tepsibe.

Odatesszük az olajat forrósodni. A tojásokat egy villával felkeverjük egy mély tálacskába. A vinetta szeleteket megsózzuk, utána lisztbe, majd a tojásba mártva oda tesszük sülni.

Nagyon hamar megvan, pár perc alatt, úgy hogy, ott kell ülni mellete, 1-2 alkalommal szeletenként meg lehet forgatni, hogy oda ne égjenek.

Amikor megvan ropogósra sülve mind a két felén, kivesszük a vinetta szeleteket és egy szalvettára helyezzük, hogy az a fölösleg olajat szivja fel.

Panírozott padlizsánszeletek (tojásban sült
vinettaszeletek) friss, szeletelt paradicsommal.
Csodajó íze van egy kis kaporral megszórva,
laktatós, nagyon hamar elkészülő eledel.
Kaporral fűszerezzük és amikor meghűlt egy kicsit (5-6 perc), szeletelt friss paradicsommal tálaljuk. Jól csúszik tejfölbe mártogatva, vagy akár úgy "magára" is. Ha túl zsírosnak tűnik, felnőtteknek persze lehet utána tölteni egy pohár finom házibort :)

Finom, laktatós, egészséges. A második képen látható az "eredmény".


Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Népszerű bejegyzések