A változatosság kedvéért, ma tojásban rántott vinettát (kényesebb magyar nyelven panírozott vinetét vagy padlizsánt) készitettünk. Ez az eledel nagyon beválik azoknak, akik mellőzik a húst az étrendjükből vagy csak éppen ki akarnak probálni egy finom ételreceptet, amit nagyon könnyen és hamar meg lehet készíteni, s persze, nem utolsó sorban olcsó, laktatós, egészséges.
Négy személy számára a következő alapanyagok szükségesek:
- 1 nagy vinetta (padlizsán) kb 1 kg-os |
- 3-4 kanál fehér búzaliszt vagy gluténmentes lisztkeverék
- só, kapor
- olaj a sütéshez, zsír vagy kókusz-zsír
- paradicsom a tálaláshoz
Hogyan kell elkésziteni?
A vinettát jól megmossuk hideg vízzel. Felszeleteljük héjjastól (a héjában levő anyagok nagyon jó hatással vannak a női hormonháztartásra, főként a 45 fölöttieknek. Férfiaknak, gyakorlatilag, mindegy, hogy ott van a héja vagy nincs), vékony szeletekre és középen is átvágjuk, hogy könnyebb legyen a sütés, forgatás a tepsibe.
Odatesszük az olajat forrósodni. A tojásokat egy villával felkeverjük egy mély tálacskába. A vinetta szeleteket megsózzuk, utána lisztbe, majd a tojásba mártva oda tesszük sülni.
Nagyon hamar megvan, pár perc alatt, úgy hogy, ott kell ülni mellete, 1-2 alkalommal szeletenként meg lehet forgatni, hogy oda ne égjenek.
Amikor megvan ropogósra sülve mind a két felén, kivesszük a vinetta szeleteket és egy szalvettára helyezzük, hogy az a fölösleg olajat szivja fel.
Panírozott padlizsánszeletek (tojásban sült vinettaszeletek) friss, szeletelt paradicsommal. Csodajó íze van egy kis kaporral megszórva, laktatós, nagyon hamar elkészülő eledel. |
Finom, laktatós, egészséges. A második képen látható az "eredmény".
Jó étvágyat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése