Parasztos, falusias, székelyes eledelek a mindennapokra

Finom leves brokkoli-val, főzőtökkel es csirkehússal

A napokban csináltam egy egyszerű levest kevés alapanyagból. Be kell vallanom, nem használtam semmilyen receptet, az összes alapanyagot csak úgy odatettem a fazékba főni. És nagy meglepődésemre, egy nagyon jó ízü eledel lett belőle. :)


A következő alapanyagokat használtam:

- 2 csirkecomb
Finom leves házilag készitve
- 3 petrezselyem gyökér
- 2 szelet friss gyömbér
- egy fél főzőtök (közönséges tök, újabban cukkininek írják a boltokban, nálunk Székelyföldön csak főzőtök marad :)   )
- egy negyed brokkoli
- fűszerek: leostyán, csombor, só
- 1 kanál ecet

A leves elkészitési módszere: egy nagyobb fazékba oda teszünk vizet főni.

A csirkehúst alaposan megmossuk hideg vízzel és nagyobb darabokra vágjuk. Oda tesszük főni.

A petrezselyem gyökereket megpucoljuk és apróra vágjuk. A gyömbérrel együtt fazékba tesszük főni a hússal együtt, kb 15 percig.

Leves brokkoli-val, főzőtökkel és hússal
 A főzőtököt megpucoljuk és kockákra daraboljuk. A brokkolit is kisseb darabokra vágjuk, majd oda tesszük főni a többi alapanyaghoz.

Lassú tüzön főzzük a levest. A habot a tetejéről egy merítőkanállal eltávolítjuk.

Amikor a hús és a zöldségek jól átfőttek,  hozzáteszük a leveshez a fűszereket és még 5 percig hagyjuk főni.

Tálaláskor sózzuk, és tehetünk egy kevés ecetet is bele. Finom, egyszerű és egészséges eledel.

Jó étvágyat!


Nincsenek megjegyzések: